Биологичен метод за лечение на мозъчни заболявания

Аминокиселините са основните градивни елементи на невротрансмитерите (веществата, които осъществяват предаването на информацията вътре в мозъка и между мозъка и останалите отдели на Нервната система) и на гените в клетъчното ядно. Те осъществяват най-важните взаимодействия в мозъчния метаболизъм и са отговорни за възникването или отсъствието на нормалните функции и за появата на патологични неврологични и психични прояви.
Приложението на природни метаболити – аминокиселини и липиди за лечение на неврологични заболявания има давност вече около 30 години и се осъществява в различни научни центрове в света (Примавера Медика – Москва, Брейн-Био Център в Принстън, Аткинс Център в Ню Йорк и др.). За това време бяха открити много нови свойства на аминокиселините и липидите.
Детайлните анализи на този биологичен лечебен метод, извършен от руски, английски, американски специалисти и в Мюнхенския институт по неврофизиология през 1996 година с използването на уникална медицинска техника и съвременни експериментални технологии, доведе до заключението, че под въздействието на природните метаболити като аминокиселинни композиции се изменя не само структурата и функцията на “боледуващите” неврони, но се изграждат и нови синаптични (междуневронни) връзки, с което се доказва възможността за включване в дейност на т.нар. резервни неврони.
Този метод е вече широко известен и успешно се прилага в Русия, САЩ, Англия, Чехия, Гърция, бивша Югославия и България. Повече от 25 000 болни от Детска церебрална парализа, инсулти и черепно-мозъчни травми, епилепсия, множествена склероза, болест на Паркинсон са получили ново качество на живот.
Детската церебрална парализа и задръжката в психо-речевото развитие вече могат да бъдат успешно лекувани.
Проблемът невроза засяга всички: бизнесмени, артисти, политици, военни, а може би в най-голяма степен социално неустроените хора. В резултат се появява срив, чувство на неудовлетвореност, раздразнителност, неспособност за успешна работа, лош сън и апетит, понижаване на потентността. Неврозата със всички нейни признаци повече не безпокои и животът отново става комфортен.
Покрай вродените заболявания на нервната система по жизнения път на човека го дебнат и много придобити такива. За съжаление и в този случай съвременната медицина се оказва не на висота, а с метаболитна терапия в болшинството от случаите може да се окаже ефективна помощ. Особено добре се поддават на лечение болни с черепно-мозъчни травми. Здравият мозък се поддава на корекция и независимо от тежкото увреждане 83 % от болните не ги заплашва инвалидност. Същото така у болни с нарушения на мозъчното кръвообращение (инсулти), колкото по-рано се обърнат към лекарите, лекуващи по тази методика, толкова по-ефективно ще бъде лечението. Още по-ефективно се лекуват хронически съдови заболявания на главния мозък – мигрена, цереброваскуларна и вертебробазиларна недостатъчност.
Ефективно се повлиява такова тежко хронично заболяване на нервната система, като множествената склероза – прогресиращо заболяване, което води до тежка инвалидност. При лечението с аминокиселинни композиции се постига стабилизация на състоянието в 82 % от случаите и намаляване на неврологичната симптоматика.
Лечението на “зависими” състояния върви по две направления – избавяне от физическа и от психическа зависимост.
Характерното е, че препаратите, с които се лекуват болни са безопасни нямат странични ефекти и усложнения и имат терапевтично (лечебно) действие. Лечението е амбулаторно – това означава, че пациентът приема препарати, продължавайки да учи или работи. По време на лечението и след проведения курс няма влошаване на състоянието, нито връщане към предишното.

Leave a Comment